Friday, January 30, 2009

now, i know that i am living in my life

dah lame tak type blog...n aku bkn nyer jenis yg pandai menulis kata2...
tak smapi 17 tahun aku hidup di muka bumi ini...tapi, aku dah bnyk belajar ttg kehidupan..
aku belajar ttg didi aku sendiri..dan diri org lain...
and i have realised, that we are all same! kita sume same, kita manusia..
same2 keturunan nabi adam...
hurm...aku tak taw ape yg aku type..tp, sumtimes i almost forget yg kita hidup berlandaskan agama..mati itu pasti dan hidup itu insyaALLAH
cuz we are all MORTAL!

aku sedar, aku jenis yg tak berpendirian tegas, an unorganise person..and tah lah....
aku byk belajar dr ape yg terjadi...
fine, cm ny lah, ape yg aku phm...fikiran antara manusia dgn manusia yg lain amat berbeza and definetly not same!
dunia tak akn hidup, kalo sume pemikiran manusia same, tol tak??
well, masing2 berhak nak wat ape keputusan, yg penting ianya tak memudartkan...
masing2 berhak menyayangi, mengasihi, membenci atau...mcm2 lagy.....
to be continued...

1 comment:

PencetusIrama said...

wow...

that was a brilliant "kuthbah"!...
man sokong pendirian anna...
kita kene pandai bawak diri...
dan tempuh sume halangan dengan hati yang redha.