Friday, January 20, 2012

Out of my expectation

There's a lot of challenges I had faced, there's many obstacles in my previous semester. Sometimes, I felt down. Dugaan yg aku lalui mematahkan semangat aku untuk terus belajar.Tapi, itu lah amanah dan tanggugjawab aku kan?
          Di sini, apa yg menjadi luar sangkaan ku ialah, keputusan kali ini amat tidak setimpal dengan usaha ku. Tetapi, alhamdulillah kerana aku tahu ini adalah berkat doa seorang ibu. Betapa mujarab doa beliau :) Aku nk cerita serba serbi psl bnda2 yg buat aku down sem 2 lepas.

COSTING
Subjek lebih kurang account,tp tkde ledger segala lah. First, lecturer nya aku agk kurang senang.Ajar, seriously beliau baca jer.Beliau, sekali ajar tu je la,students tk phm biar je. Satu hr my 2nd quiz spt 11/20. Wei, org yg lain suma above 15, :(

COMPUTING
Sumpah, subjek ni 100% teori weh.
1. Quiz 2 aku baca chapter 7&8. Padahal msuk 8&9, lecturer gtahu sehari sebelum, padah la aku dpt salah info, baca sehari jer whole chapter. :(
2.Assigment, 3/10. F**k kan? Yes, aku menangis.Masalah group members.Tp, aku salahkan diri aku je la, tk dpt lead dorang, hurm..
3.Lab test tak thu langsung nak wat! hoho, 5 jam sebelum test,  kawan ajar :)
4.Final, 2 hari nk final, abeskan 3 chapter, about 30 essay questions, almost 200 MC questions. Menangis tk berlagu babe! :(

MICROECONOMICS
Bukan nk kata apa, tp kalau da assigment sources AKU,intro AKU, cara nak buat AKU?? gambar AKU lagii.. solutions, graph, designs, AKU?? -.- at least dorang type isi2, alhamdulillah..

BUSINESS MATHS
Ni jujur,  aku tak faham apa lecturer ajar, sumpah dowh. Time tutorial, lecturer lain, so aku langsung tk faham lecturer, aku tibai habis2 time tutorial...

ACADEMIC STUDY SKILLS
Masalah group member. Semua tak nak dengar ckp aku, semua nak buat last minutes.Syg2 semua, Anna nk tlg awk naikkan pointer, tp da naesib aku dlm group mereka, ok fine, berserah...

ENGLISH
So far, final jer susah! :(

          Banyak lg dugaan yg aku lalui. Lagi2 time nak final aku sakit, haduiii. Koko pon aku tak pergi langsung, basuh kain suka lmbat2. Kemas bilik tak menyempat. Loser kan? Tapi berkat doa ibu, bantuan kawan2 dan lecturer semua, dpt la aku pointer yg dpt menyenangkan hati yg duka ini.
Alhamdulillah Ya Allah :)

No comments: